+381 (0)64 37 57 891

YES, HOMO by Hiking tour Serbia

Tip: Višednevna tura
Datum polaska: 10.02.2024.
Vreme polaska: 05:00h
Dužina trajanja: 2 dan(a)
Mesto polaska: Novi Sad, Beograd
Odredište: Homolje
Kotizacija: 4.500 rsd
Dragi drugari,
sa zadovoljstvom vam predstavljamo inovativnu ideju koja će učiniti planinarenje još pristupačnijim i uzbudljivijim. Spremni smo da promenimo način na koji organizujemo hajking ture i omogućimo vam da uživate u njima na potpuno nov način!
Naša ideja je jednostavna - organizujemo odlazak na hajking ture privatnim vozilima, gde će učesnici deliti troškove puta u skladu sa mestom polaska. Bez obzira da li krećete iz Beograda ili Novog Sada, ova opcija omogućava vam da smanjite troškove prevoza i uživate u druženju.
Najbolje od svega je što će cena hajking ture biti odvojena od troškova prevoza, što znači da ćete moći da prilagodite svoj budžet i odaberete ture koje su vam najprivlačnije. Ovakav koncept omogućava vam da istražujete različite planinske vrhove, predele i staze, u skladu sa vašim interesovanjima i mogućnostima
ŠTA PLANIRAMO?
Istok Srbije vazda mističan... Kamen malo oštriji kao da je sa nekih mnogo većih visina, da nije prošaran prastarim šumama teško da bi se mogla napraviti razlika... Pećina tu i tamo, voda malo hladna malo termalna... Bomba za one spremne na avanturu...
UKRATKO
YES, HOMO
DATUM: 10 - 11.02.2024.
‼️ PRIJAVE DO 05.02. ‼️
KOTIZACIJA: 4.500 RSD (Uključeno: smeštaj, vodjenje i organizacija) + Troškovi goriva (nisu uključeni)
KOJI JE PROGRAM?
10.02.2024. NOVI SAD - BEOGRAD - MANASTIR GORNJAK - MALI VUKAN - VELIKI VUKAN - ŽDRELO
DUŽINA RUTE: 12 km
TEŽINA: ZAHTEVNA
Polazak iz NOVOG SADA i BEOGRADA u ranim jutarnjim časovima.
Prva stanica biće MANASTIR GORNJAK koji je savršeno ušuškan u dubinama Gornjačke klisure, baš tu uz obalu Mlave, okružen okomitim liticama okolnih planina.
Nakon kratke pauze za obilazak manastira, krećemo sa hajkom u toku kojeg ćemo proći kroz magičnu šumu prošaranu mahovinom, par puta baciti pogled na Gornjačku klisuru iz raznih uglova, popnemo vrh MALI VUKAN, potom spektakularnim grebenom dođemo i do VELIKOG.
Spust nije ništa manje zanimljiv, s obzirom na to da nas staza vodi prastarom četinarskom šumom ka ŽDRELU. Banja sa termalnom vodom je odmah iza ćoška, verujemo da vam je jasno kako smo zamislili izgled ostatka dana!
11.02.2024. ŽDRELO - VODOPAD VELIKI BUK -VIDIKOVAC KANJON RESAVE - VRH BELJANICE - BEOGRAD - NOVI SAD
DUŽINA RUTE: 16.5 km
TEŽINA: ZAHTEVNA
U ranim jutarnjim časovima napuštamo smeštaj i vozimo se do VODOPADA VELIKI BUK, koji će ujedno biti početna tačka našeg hajka na BELJANICU.
Relativno brzo nakon starta, naići ćemo na spektakularan VIDIKOVAC NA KANJON RESAVE, koji će nas svojom impozantnošću podsetiti na dobro poznati Lazarev kanjon. Potom nastavljamo ka najvišem vrhu planine, dobro skriveni pod listopadnim i četinarskim krošnjama.
U gornjim delovima planine otvara se pogled ka čitavom Homolju i sama veličina ovih divljih predela ostaviće nas bez daha... Imaćemo sreću da upijamo ta prostranstva tokom skoro čitavog spusta, s obzirom na to da se vraćamo drugom rutom koja je tek blago prošarana četinarima.
Po povratku na početnu tačku napravićemo pauzu za one koji bi možda zeleli da pojedu nešto u lokalnom restoranu i ostaje nam samo put nazad ka BEOGRADU i NOVOM SADU.
ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!
- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
- Hrana, voće, grickalice, slatkiši za usputne pauze u toku šetnji.
- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi.
- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
- Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.
- Kupaći, peškir, papuče
VAŽNE NAPOMENE!!!
- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HIKING TS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA
-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju smeštaj, vođenje i čitavu organizaciju.
- Prevoz NIJE uključen i on se dodatno plaća u zavisnosti od broja učesnika
- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja.
- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati smeštaj ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.
- U slučaju otkazivanja ili nepojavljivanja povrat novca nije moguć
- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.
PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right