+381 (0)64 37 57 891

ŠVICAJZLA by Hiking tour Serbia

Tip: Višednevna tura
Datum polaska: 18.09.2024.
Vreme polaska: 12:00h
Dužina trajanja: 4 dan(a)
Mesto polaska: Beograd, Novi Sad
Odredište: Švajcarska
Kotizacija: 330 eur

ŠTA PLANIRAMO?

Ovaj put osmelili smo se da napravimo nešto zaista spektakularno! Švica! Da, dobro ste pročitali, idemo u Švajcarsku! Tamo gde su livade najzelenije, jezera ima na svakom koraku, a vodopada čini se beskonačno! Idemo u srce Alpa, da ostvarimo hajkerske snove!

 

UKRATKO

ŠVICAJZLA

DATUM: 18.09.- 23.09.2024.

!!! PRIJAVE DO 18.07.2024.!!!

KOTIZACIJA: 330 EUR (UKLJUČENO: prevoz, 3x noćenje sa doručkom, 2x hajka, organizacija)

SMEŠTAJ: EIGER LODGE (Sobe: 1/4 i 1/6 sa deljenim kupatilima, Doplata za 1/2 sobu je 50e po osobi ukoliko smeštaj bude imao slobodnih soba tog tipa)

KOJI JE PROGRAM?

18-19.09..2024. BEOGRAD – NOVI SAD – DOLINA LAUTERBRUNNEN (Vodopadi Staubbach i Trummelbach) – GRINDELWALD

DUŽINA RUTE: 14km
VISINSKA RAZLIKA: 200m
TEŽINA: LAKA

Polazak iz BEOGRADA i NOVOG SADA negde oko 12h(podne ili sat vremena gore dole) i lagana vožnja ka Švajcarskoj

U ranim jutarnjim časovima pristižemo u neverovatnu dolinu LAUTERBRUNNEN poznatu po tome što se niz njene dramatične litice sliva voda iz srca Alpa i formira čak 72 vodopada. Znate one snimke sa interneta kada vidite vodopad da pada iznad sela, eee pa to je ovde!

Nas očekuje jedan baš lagani hajk samom dolinom u toku kog ćemo neposredno prići vodopadima STAUBBACH koji pada sa vrtoglavih 300m visine i TRUMMELBACH poznatog po tome što postoji mogućnost odlaska iza samog vodopada, te će oni koji budu želeli moći da doplate na licu mesta i iskuse nešto zaista jedinstveno!

Po završetku hajka, očekuje nas kratka vožnja do obližnjeg GRINDELWALDA, smeštanje u sobe i relaks ostatak dana u predivnom ambijentu okruženi nekim planinskim gorostasima.

20.09.2024. GRINDELWALD – KANDERSTEG – JEZERO OESCHINEN (Opciono)

DUŽINA RUTE: 14km
VISINSKA RAZLIKA: 900m
TEŽINA: ZAHTEVNA

U ranim jutarnjim časovima sledi kratka vožnja do KANDERSTEGA i početak hajka do jednog od najlepših jezera koje Švajcarska može da ponudi. S obzirom na to da ih ima preko 1500 konkurencija je baš nezgodna.

Međutim, ovo je ono što smo sigurni da vam je iskakalo po društvenim mrežama. Specifično po tome što je okruženo gotovo vertikalnim stenama, kao da je neko u planini iskopao rupu pod savršeno pravim uglom i baš tu stavio jezero! A boja vode? Tirkiz kakav se može naći na vrlo malo mesta na planeti. Mi ćemo hajkati do obale jezera, a zatim okolo do par vidikovaca ne bi li sebi upotpunili doživljaj ovog čuda prirode!

21.09.2024. GRINDELWALD – STOOS GREBEN (Opciono)

DUŽINA RUTE: 14km
VISINSKA RAZLIKA: 1000m
TEŽINA: ZAHTEVNA

U ranim jutarnjim časovima imamo kratku vožnju prolazeći pored jezera Brienz i Lucern. Te dolazimo do najstrmije uspinjače u Švajcarskoj koja nas vozi do malenog sela STOOS okruženog sa jedne strane onim savršenim zelenim livadama, a sa druge dramatičnim planinskim grebenom.

Očekuje nas zvanično najlepši grebenski hajk u Švajcarskoj! Staza savršeno uređena i osigurana, pogledi koji bude maštu... Sa jedne strane jezero Lucern, dok sa druge strane večni snegovi sa Alpa donose svežeg vazduha naparfemisanog najlepšim poljskim cvećem. Bajkovitiji hajk teško da je moguće zamisliti!

Po povratku ukoliko bude vremena svraćamo i do grada LUCERNA kako bismo napravili korak dva po najstarijem drvenom mostu na svetu i ogledali se u odrazu jezera koje nam je celog dana bilo pod nogama!

 

22-23.09.2024. GRINDELWALD – TICINO (Dolina Verzasca) – NOVI SAD – BEOGRAD

Ujutru pakujemo stvari u autobus i krećemo polako sa povratkom. Prolazimo razna jezera i planine trudeći se da zapamtimo što više detalja kako bi zauvek ostali u našem sećanju.

Nakon par sati skrećemo sa glavnog puta ne bili barem malo zagrebali čuvenu dolinu VERZASCA u regiji TICINO, poznatoj po malenim planinskim selima sa onim tradicionalnim idiličnim kamenim kućicama.

Pravimo kratku foto pauzu kako bi se nagledali tirkizne vode Verzaske i napravili kratak đir po nekom od okolnih sela vraćeni par stotina godina unazad.

Put nastavljamo dalje ka Srbiji gde je planirano da stignemo narednog dana u ranim jutarnjim časovima.

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
- Hrana, voće, grickalice, slatkiši za usputne pauze u toku šetnji.
- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi.
- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
- Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.
- Kupaći, peškir, papuče

 

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (MB:28748817) (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a

-Kotizacija: 22600rsd (Smeštaj 3x noćenje sa doručkom, ide na račun udruženja prilikom prijave) i 130e (Daje se u toku puta za troškove prevoza, ulaznice, parkinge i putarine)

-Opcioni hajkovi su JEZERO OESCHINEN (plaća se 20e i ukuljučeno je vođenje, prevoz i parking) i STOOS GREBEN (plaća se 50e i ukuljučuje prevoz, najstrmiju uspinjaču na svetu, vođenje)

-U kotizaciju NIJE ukuljučena obavezna boravišna taksa 5,2CHF po noći koja se plaća u smeštaju

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i smeštaj, a samim tim ni povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja shodno čl.86. st 3 zakona o turizmu

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

 

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right