+381 (0)64 37 57 891

LUKA MIRA by Hiking tour Serbia

Tip: Višednevna tura
Datum polaska: 28.06.2024.
Vreme polaska: 22:00h
Dužina trajanja: 2 dan(a)
Mesto polaska: Novi Sad, Beograd
Odredište: Lukomir, Visočica
Kotizacija: 75 eur

ŠTA PLANIRAMO?

Mir nije nešto što se nalazi lako, mada na svu sreću dobili smo neka uputstva gde bi mogao biti viđen... Kažu ima jedno šareno seoce na kraju makadamskog puta, kažu ogroman kanjon ispod njega brzu vodu Rakitnice čuva... Kažu tamo najmekša trava iz kamena niče, krenite sa nama ako vas zanima ostatak ove priče...

 

UKRATKO

LUKA MIRA

DATUM: 28.06.- 30.06.2024.

!!! PRIJAVE DO 24.06.2024.!!!

KOTIZACIJA: 75 EUR (UKLJUČENO: prevoz, 1x noćenje u Lukomiru ili okolini, organizacija)

 

KOJI JE PROGRAM?

28-29.06.2024. NOVI SAD - BEOGRAD - LUKOMIR - KANJON RAKITNICE - STUDENI POTOK - OBALJ - LUKOMIR

DUŽINA RUTE: 14km
VISINSKA RAZLIKA: 400M
TEŽINA: SREDNJA

Polazak iz NOVOG SADA u 22:00h , iz BEOGRADA u 23:15h. Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja autoputem ka Lukomiru uz mogućnost još nekih putnika na usputnim stajalištima.

Po pristizanju u magični LUKOMIR očekuje nas kružni hajk u toku kog ćemo imati priliku da uživamo u impozantnosti KANJONA RAKITNICE sa pogledima ka Visočici, Prenju i ostalim bosanskim planinama, nakon čega ćemo moći da umočimo noge u STUDENI POTOK i spremimo se za uspon na vrh OBALJ koji predstavlja krunu čitave rute...

Po završetku hajka odlazimo do smeštaja na zaslužen odmor...

 

30.06.2023. LUKOMIR - VISOČICA - BEOGRAD - NOVI SAD

DUŽINA RUTE: 12km
VISINSKA RAZLIKA: 500M
TEŽINA: SREDNJA

U ranim jutarnjim časovima napuštamo smeštaj i vozimo se do VISOČICE, gde nas očekuje hajk po najmekšoj travi prošaranoj pravim dinarskim oštrim kamenom. Uz to imaćemo prilike da naletimo na poneki bogumilski stećak, dok je glavna atrakcija grebenski deo sa kog se pogled pruža ka Treskavici, Bjelašnici, Prenju i ostalim dinarskim biserima... Ako igde postoji duša bosanska, ona se nalazi u ovim brdima!

Plan je da se spustimo u maleno selo Tušila gde ćemo se nakon pauze za ručak lagano vratiti nazad ka BEOGRADU I NOVOM SADU.

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Hrana, voće, grickalice, slatkiši za usputne pauze u toku šetnji.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

- Kupaći, peškir, papuče

VAŽNE NAPOMENE!!!

 

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (MB:28748817) (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a

-Kotizacija: 3500rsd (Prevoz, ide na račun udruženja prilikom prijave) i 45e (Daje se u toku puta za troškove smeštaja, ulaznice, parkinge i putarine)

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i smeštaj, a samim tim ni povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja shodno čl.86. st 3 zakona o turizmu

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right