+381 (0)64 37 57 891

LOVE(ĆEN) by Hiking tour Serbia

Tip: Višednevna tura
Datum polaska: 15.03.2024.
Vreme polaska: 21:00h
Dužina trajanja: 2 dan(a)
Mesto polaska: Novi Sad, Beograd
Odredište: Kotor
Kotizacija: 9.500 RSD
ŠTA PLANIRAMO?
Neka martovsko pitomo sunce miluje nam obraze dok bezbrižno šetamo sa najlepšim pogledom na Boku kotorsku! Ako postoji bolji način da se isprati zima i dočeka proleće vi  recite...
UKRATKO
LOVE(ĆEN)
DATUM: 15.03.2024 - 17.03.2024.
‼️PRIJAVE DO 10.03.2024.‼️
KOTIZACIJA: 9.500 RSD (UKLJUČENO: prevoz, 1x noćenje u Kotoru, organizacija)
KOJI JE PROGRAM?
15-16.03.2024. NOVI SAD - BEOGRAD - NJEGOŠEV MAUZOLEJ - KOTOR
DUŽINA RUTE: 14km
VISINSKA RAZLIKA: 1600M SPUST!
TEŽINA: SREDNJA
Polazak 15.03.2024. u 21:00 iz NOVOG SADA sa stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu (ispred nove autobuske, iza Nisove pumpe), u 22:15 h iz BEOGRADA sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja ka Lovćenu uz mogućnost još nekih putnika na usputnim stajalištima.
U jutarnjim časovima pristižemo do Nacionalnog parka Lovćen i čuvenog NJEGOŠEVOG MAUZOLEJA koji se poput orlovog gnezda nadvio nad čudesnom Bokom kotorskom!
Počinjemo naš hajk lagano koračajući na dole, u početku prolazeći između dva najviša vrha planine Lovćen okruženi dinarskim liticama. Predivno je osetiti se tako malim u dubinama tako velike planine. U nastavku izbijamo na stari put kojim su nekada lokalci prebacivali so i pršutu između Kotora i Njeguša i lagano se cik cak spuštamo ka KOTORU opijeni lepotom Boke, sa posebnim akcentom na planinu Vrmac koja nas sutra željno iščekuje! Magija traje do samog kraja šetnje, a sam doživljaj teško da će ikada biti obrisan iz naših sećanja.
Po završetku hajka odlazimo do smeštaja i spremamo se za kvalitetan odmor na primorju!
17.03.2023. KOTOR - VRMAC - TIVAT - BEOGRAD - NOVI SAD
DUŽINA RUTE: 15km
VISINSKA RAZLIKA: 650m
TEŽINA: SREDNJA
Pakujemo stvari u autobus i vozimo se do podnožja brda VRMAC koje se nalazi u srcu najlepšeg crnogorskog zaliva - Boke kotorske! Očekuje nas pravi mediteransko-četinarski hajk u toku kog ćemo naleteti na par austrijskih utvrđenja i na neke od najlepših vidikovaca na Boku. Dišemo slani vazduh, napajamo oči plavetnilom i spuštamo se lagano u TIVAT gde pravimo pauzu za ručak i povratak nazad ka BEOGRADU I NOVOM SADU, koji nas očekuje u noći između 17. i 18.03.
ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!
- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.
- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.
VAŽNE NAPOMENE!!!
- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (MB:28748817) (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a
-Kotizacija: 3700rsd (Prevoz, ide na račun udruženja prilikom prijave) i 50e (Daje se u toku puta za troškove smeštaja, ulaznica u NP Lovćen, parkinge, putarine)
- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja
- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i smeštaj, a samim tim ni povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.
- Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja shodno čl.86. st 3 zakona o turizmu
- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.
PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right