+381 (0)64 37 57 891

IVANA PLATNO BOJIŠE vol.3 by Hiking tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 23.03.2024.
Vreme polaska: 10:00h
Dužina trajanja: 1 dan(a)
Mesto polaska: Okretnica Popovica
Odredište: Fruška gora
Kotizacija: 3.500 RSD

 

ŠTA PLANIRAMO?

Kako hajk nije samo rekreacija, nego i prostor za druženje, razmenu mišljenja i nove ideje.
Tako smo i mi ovaj put rešili da probudimo svoju kreativnu stranu i da se udružimo sa našom dragom hajkerkom Ivanom i napravimo nešto novo!
Elem, Ivana Pilipović(instagram: slikaj_sa_ivanom) je mlada novosadska umetnica koja je do sada već organizovala veliki broj zanimljivih radionica namenjenih početnicima i iskusnima i rešila je da nam pokaže kako da kanališemo svoju kreativnost!
A mi… Mi ćemo probati da prikupimo što više inspiracije u toku šetnje kako bismo bili spremni na to!

UKRATKO

IVANA PLATNO BOJIŠE 3

DATUM: 23.03.2024.

‼️ PRIJAVE DO 18.03. ‼️

‼️OGRANIČENO NA SAMO 16 UČESNIKA ‼️

KOTIZACIJA: 3500rsd (UKLJUČUJE: slikarsku radionicu sa Ivanom(namenjena je svakom nevezano za prethodno iskustvo), platno, boje, četkice i ostatak opreme za slikanje, vodjenje i čitavu organizaciju)

 

KOJI JE PROGRAM?

OKRETNICA POPOVICA - ORLOVO BOJIŠTE - PERINA PEĆINA - POPOVIČKO JEZERO - OKRETNICA POPOVICA - SLIKARSKA RADIONICA SA IVANOM

DUŽINA RUTE: 5km
VISINSKA RAZLIKA: 200M
TEŽINA: LAKA

23.03.2024. U 10h okupljanje na OKRETNICI U POPOVICI, potrebno je doći barem 10 minuta ranije na lokaciju. Dolazak SOPSTVENIM prevozom, ukoliko neko nema imaćemo mi verovatno par slobodnih mesta pa ćemo nešto dogovoriti.

Šetnju krećemo sa blagim usponom i ubrzo stižemo do prve atrakcije, vidikovca nad jednim od mnogih kamenoloma Fruške gore - ORLOVO BOJIŠTE. Odavde se pruža odličan pogled na TV toranj i zelene šume, a nije isključeno da u vazduhu vidimo i ponekog orla, s obzirom da se često gnezde na skoro vertikalnim liticama kamenoloma.

Nakon ovoga, nastavljamo uglavnom po ravnom terenu sa blagim oscilacijama do PERINE PEĆINE, najdublje pećine Fruške gore, za koju se vezuju mnoge legende, a jedna od njih čak pominje i skriveno blago jednog zaboravljenog Holanđanina!

Odavde nas staza spušta do malenog i ušuškanog POPOVIČKOG JEZERA, gde ćemo napraviti poslednju pauzu u toku šetnje.

Po završetku se prebacujemo do nekog od obližnjih lokala gde ćemo inspirisani lepetom orlovih krila i gustom netaknutom prirodom imati priliku da prebacimo na platno to što smo do malopre gledali. Naravno uz stručnu pomoć drage nam Ivane!

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA

-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju učestvovanje u slikarskoj radionici sa Ivanom(namenjena je svakom nevezano za prethodno iskustvo), platno, boje, četkice i ostatak opreme za slikanje, vodjenje i čitavu organizaciju

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja.

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate povrat novca nije moguć, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right