+381 (0)64 37 57 891

IVANA PLATNO BOJIŠE vol.2 by Hiking Tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 19.11.2023.
Vreme polaska: 09:00h
Dužina trajanja: 1 dan(a)
Mesto polaska: Manastir Vrdnik
Odredište: Fruška gora
Kotizacija: 123

ŠTA PLANIRAMO?

Kako hajk nije samo rekreacija, nego i prostor za druženje, razmenu mišljenja i nove ideje.
Tako smo i mi ovaj put rešili da probudimo svoju kreativnu stranu i da se udružimo sa našom dragom hajkerkom Ivanom i napravimo nešto novo!

Elem, Ivana Pilipović(instagram: ispalo_mi_ime) je mlada novosadska umetnica koja je do sada već organizovala veliki broj zanimljivih radionica namenjenih početnicima i iskusnima i rešila je da nam pokaže kako da kanališemo svoju kreativnost!
A mi… Mi ćemo probati da prikupimo što više inspiracije u toku šetnje kako bismo bili spremni na to!

UKRATKO

IVANA PLATNO BOJIŠE 2

DATUM: 19.11.2023.

‼️ PRIJAVE DO 13.11. ‼️

‼️OGRANIČENO NA SAMO 16 UČESNIKA ‼️

KOTIZACIJA: 3500rsd (UKLJUČUJE: slikarsku radionicu sa Ivanom(namenjena je svakom nevezano za prethodno iskustvo), platno, boje, četkice i ostatak opreme za slikanje, vodjenje i čitavu organizaciju)

 

KOJI JE PROGRAM?

MANASTIR RAVANICA - OSTACI MANASTIRA STARI JAZAK - NADINE KASKADE - MANASTIR RAVANICA - SLIKARSKA RADIONICA SA IVANOM

DUŽINA RUTE: 10km
VISINSKA RAZLIKA: 200M
TEŽINA: LAKA

19.11.2023. U 9h okupljanje na parkingu MANASTIRA RAVANICA u Vrdniku (Tačna lokacija: https://maps.app.goo.gl/rQWXWG3kYeZc1imJ7), potrebno je doći barem 10 minuta ranije na lokaciju. Dolazak SOPSTVENIM prevozom, ukoliko neko nema imaćemo mi verovatno par slobodnih mesta pa ćemo nešto dogovoriti.

Već na samom početku ćemo imati priliku da se upoznamo sa čuvenim manastirom VRDNIČKA RAVANICA, a uskoro i sa njegovim tajnama.

Ubrzo nakon toga sledi jedna poljana sa koje se pruža fantastičan pogled na manastir i čitavo naselje Vrdnik, posle koje staza uplovljava u šumu, a i mi sa njom.

Duboko u šumi nailazimo na ostatke nekada izuzetno bitnog manastira STARI JAZAK. Nažalost od ovog zdanja nije mnogo toga ostalo, ali jeste sasvim dovoljno da nas podseti na njegovo nekadašnje postojanje. Staza nas jedno vreme izvodi iz šume, ali nas ubrzo vraća u još lepšu, u momentu kada stignemo do Srnećeg potoka.

Prateći potok, stižemo do jednog od najlepših i manje poznatih slapova Fruške gore, NADINE KASKADE. Nakon uživanja u šumu potoka kroz gustu šumu, ostaje nam povratak istom trasom do početne tačke.

Po povratku se prebacujemo do planinarskog doma ZMAJEVAC gde ćemo inspirisani hukom vode i gustom netaknutom prirodom imati priliku da prebacimo na platno to što smo do malopre gledali. Naravno uz stručnu pomoć drage nam Ivane!

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HIKING TS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2023. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA

-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju učestvovanje u slikarskoj radionici sa Ivanom(namenjena je svakom nevezano za prethodno iskustvo), platno, boje, četkice i ostatak opreme za slikanje, vodjenje i čitavu organizaciju

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja.

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate povrat novca nije moguć, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right