+381 (0)64 37 57 891

GERILA by Hiking tour Serbia

Tip: Višednevna tura
Datum polaska: 12.07.2024.
Vreme polaska: 21:00h
Dužina trajanja: 2 dan(a)
Mesto polaska: Novi Sad, Beograd
Odredište: Rila
Kotizacija: 90 eur

ŠTA PLANIRAMO?

Ajmo na najviši vrh Balkana! Na planini koja kažu ima stotinu jezera! Pogled u nedogled, kamen, lednička voda i četinari... To je recept za sreću ako nas pitate, pogotovo leti kada je u gradu najtoplije...

 

UKRATKO

GERILA

DATUM: 12.07.- 15.07.2024.

!!! PRIJAVE DO 08.07.2024.!!!

KOTIZACIJA: 90 EUR (UKLJUČENO: prevoz, 1x noćenje u Borovecu ili okolini, organizacija)

 

KOJI JE PROGRAM?

 

12-13.07..2024. NOVI SAD – BEOGRAD – SEDAM RILSKIH JEZERA - BOROVEC

DUŽINA RUTE: 10km

VISINSKA RAZLIKA: 560m

TEŽINA: SREDNJA

Polazak 12.07. iz NOVOG SADA i BEOGRADA negde u večernjim časovima (Tačno vreme i mesto javljamo par dana pred put) i lagana vožnja ka Bugarskoj.

U ranim jutarnjim časovima pristižemo na planinu Rilu najvišu među balkanskim lepoticama, poznatu po mnogobrojnim ledničkim jezerima. Očekuje nas hajk jednom od njenih najatraktivnijih staza u toku kog ćemo obići čuvenih 7 jezera. Ova staza je od duhovne važnosti za lokalce i mesto na kome se leti okuplja veliki broj ljudi ne bi li odigrali zajednički ples kako bi uskladili svoju energiju sa ritmovima prirode, te ćemo i mi probati da prikupimo energiju i prizovemo lepo vreme kako bi sutrašnji uspon protekao u najboljem redu.

Zadovoljni i opijeni lepotom prirode odlazimo do smeštaja na zaslužen odmor.

 

14-15.07.2024. BOROVEC – ŽIČARA JASTREBAC – USPON NA MUSALU (2925mnv) – BEOGRAD – NOVI SAD

DUŽINA RUTE: 14km

VISINSKA RAZLIKA: 770m

TEŽINA: SREDNJA-ZAHTEVNA

U ranim jutarnjim časovima odlazimo na žičaru koja će nam prekratiti put ostavljajući nas na Jastrebcu na visini od preko 2300m, nakon čega sledi uspon na najviši vrh Balkana!

Opet nekoliko magičnih jezera, opet sve čari visokogorstva, svež vazduh, divljeg začinskog bilja izraslog u pukotinama stena, opet pogled koji odmara oči. Mic po mic i eto nas na Musali! Stazom lepom, bez rizičnih deonica...

A onda put nazad da utvrdimo gradivo, pauza u Borovecu za ručak i sabiranje utisaka, pa onda laganini nazad ka Srbiji gde je planirano da stignemo u ranim jutarnjim časovima narednog dana...

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Hrana, voće, grickalice, slatkiši za usputne pauze u toku šetnji.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

- Kupaći, peškir, papuče

 

VAŽNE NAPOMENE!!!

 

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (MB:28748817) (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a

-Kotizacija: 4700rsd (prevoz, ide na račun udruženja prilikom prijave) i 50e (Daje se u toku puta za troškove smeštaja, parkinge i putarine)

-U kotizaciju NIJE ukuljučena vožnja žičarom do Jastrebca cca 6-10e povratna karta

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i smeštaj, a samim tim ni povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja shodno čl.86. st 3 zakona o turizmu

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right