+381 (0)64 37 57 891

BOMBONERA by Hiking tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 30.03.2024.
Vreme polaska: 04:00h
Dužina trajanja: 1 dan(a)
Mesto polaska: Novi Sad, Beograd
Odredište: Nacionalni park Nera- Beušnica
Kotizacija: 30 Eur

ŠTA PLANIRAMO?

Nekako s proleća, dok se karpatski snegovi polako tope, reke nabujaju, a priroda ozeleni, mi ćemo poći stazom koju su gorske vile nekada davno sebi namenile… Ogledaćemo se u najbistrijoj rumunskoj vodi, mazićemo nežnu mahovinu, umivaćemo se direktno sa vodopada, neka to bude dan za pamćenje! Kanjoni Nere i Beušnice čekaju na nas!

UKRATKO

BOMBONERA

DATUM: 30.03.2024.

‼️ PRIJAVE DO 25.03. ‼️

KOTIZACIJA: 30e (UKLJUČUJE: prevoz, vođenje, organizaciju, )

 

KOJI JE PROGRAM?

NOVI SAD – BEOGRAD – POTOC – BEGOVO OKO – VODOPAD BEUŠNICA – SASCA ROMANA

DUŽINA RUTE: 21km
VISINSKA RAZLIKA: 350M
TEŽINA: SREDNJA

Polazak 30.03.2024. iz NOVOG SADA u 04:00h , iz BEOGRADA u 05:15h, Vožnja ka Nacionalnom parku Nera-Beušnica uz mogućnost ulaska još nekih putnika na usputnim stajalištima.

U ranim jutarnjim časovima pristižemo do malenog sela Potoc iz kojeg počinjemo naš hajk prateći kanjone reka Nera i Beušnica. Biće ovo magijsko iskustvo prepuno slapova, brzaka i vodopada. U nekim delovima ćemo pratiti netaknuti stari rimski put, dok ćemo se na momente provlačiti kroz tunelčiće duboko u kanjonu, a ko zna mozda ćemo i korak dva pregaziti reku. Sve to naravno po laganom terenu uz dobru atmosferu.

Po završetku akcije imaćemo pauzu za ručak, a posle toga sledi povratak ka Novom Sadu i Beogradu u kasnim večernjim časovima.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

 

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (MB:28748817) (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a

-Kotizacija: 2000rsd (Prevoz, ide na račun udruženja prilikom prijave) i 1500rsd (Daje se u toku puta za troškove ulaznica, parkinge, putarine)

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz, a samim tim ni povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja shodno čl.86. st 3 zakona o turizmu

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

 

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right