+381 (0)64 37 57 891

ZEZ AM SEE by Hiking Tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 08.12.2023.
Vreme polaska: 18:00h
Dužina trajanja: 1 dan(a)
Mesto polaska: Beograd, Novi Sad
Odredište: Zell am see
Kotizacija: 70 eur

ŠTA PLANIRAMO?

Alpskih jezera nikad dosta! Pogotovo kad njega kažu da ima jedan od najlepših božićnih vašara! Nama možda manje poznato, ali izuzetno bajkovito jezero Zeller i šarenoliki gradić Zell am see, čekaju da budu istraženi, obidjeni i dobro osmotreni iz svih uglova, pa počnimo!

UKRATKO

ZEZ AM SEE

DATUM: 08.-10.12.2023.

‼️ PRIJAVE DO 04.12. ‼️

KOTIZACIJA: 70e (UKLJUČUJE: prevoz, vođenje, organizaciju)

 

KOJI JE PROGRAM?

BEOGRAD - NOVI SAD - ZELL AM SEE (hajk oko jezera Zeller uz par vidikovaca)

DUŽINA RUTE: 14km
VISINSKA RAZLIKA: 300M (uglavnom spust)
TEŽINA: SREDNJA

Polazak 08.12.2023. iz BEOGRADA u 18:00h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35), iz NOVOG SADA sa stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu (ispred nove autobuske, iza Nisove pumpe) u 19:15h , Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja ka gradiću ZELL AM SEE uz mogućnost ulaska još nekih putnika na usputnim stajalištima.

U ranim jutarnjim časovima pristižemo do malenog sela Schmitenhohe, koje se nalazi tik iznad samog jezera i pruža nam pogled na ovaj alpski biser.

U samom startu prolazimo kroz gustu šumu do par okolnih vidikovaca, a onda se polako spuštamo na obalu jezera i pravimo krug oko njega uz fenomenalne prizore. Skriveni medju okolnim vrhovima pokrivenim snegom bićemo raspamećeni njihovom impozantnošću.

Krug završavamo u malenom idiličnom gradu Zell am see, za koji kažu da ima jedan od 20 najlepših božićnih marketa na čitavom svetu! Valja nam se u to uveriti!

U večernjim časovima krećemo nazad ka Srbiji dok je povratak očekivan negde u rano jutro 10.12.2023.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HIKING TS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2023. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA

-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju prevoz, vođenje i čitavu organizaciju

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja.

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right