+381 (0)64 37 57 891

TATRATATIRA by Hiking tour Serbia

Tip: Višednevna tura
Datum polaska: 14.06.2024.
Vreme polaska: 20:00h
Dužina trajanja: 2 dan(a)
Mesto polaska: Beograd, Novi Sad
Odredište: Tatre
Kotizacija: 95 eur

ŠTA PLANIRAMO?

 

Stvorila se polako potreba za nekim delovima Evrope po kojima nismo do sada hajkali,  pa smo rešili ovako sa dolaskom topolog vremena da čekiramo malo kakve se to tajne lepote kriju na Tatrama... Upoznajmo neka od najlepših njihovih jezera, hodimo nasmejani dolinom Gusenica, neka nam java opet bude lepša od sna!

 

UKRATKO

 

TATRATATIRA

 

DATUM: 14.06.2024 - 17.06.2024.

 

!!! PRIJAVE DO 10.06.2024.!!!

 

KOTIZACIJA: 95 EUR (UKLJUČENO: prevoz, 1x noćenje u Zakopanu ili okolini, vođenje, ulaznice u NP, organizacija)

SMEŠTAJ: Holiday Resort Sykowny

 

 

KOJI JE PROGRAM?

 

14-15.06.2024. BEOGRAD – NOVI SAD – JEZERO MORSKIE OKO - ZAKOPANE

 

DUŽINA RUTE: 17km
VISINSKA RAZLIKA:550m
TEŽINA: SREDNJA

 

Polazak 14.06.2024. u večernjim časovima iz BEOGRADA i NOVOG SADA .Vožnja ka Poljskoj uz mogućnost još nekih putnika na usputnim stajalištima.

 

U ranim jutarnjim časovima stižemo do Poljske i zavlačimo se duboko među Tatre, sve do kraja puta koji vodi ka jednom od najpoznatijih jezera ovog dela Evrope.

Očekuje nas nestvaran hajk do čuvenog jezera MORSKO OKO okruženog šiljastim vrhovima preko 2000m. Ovo prirodno jezero je četvrto po dubini na Tatrama i smatra se za jedno od najlepših, u šta nije teško poverovati s obzirom na njegovu lokaciju! Sledi uživanje u čarima ovog gorskog bisera a potom lagani spust nazad na početnu tačku.

Nakon hajka se vraćamo u autobus i očekuje nas kratka vožnja do poznatog skijaškog centra Zakopane kako bi se smestili i odmorili...

 

16.06.2024. ZAKOPANE – DOLINA GASIENICOWA – CRNO JEZERO – VRH MALI KOSCIELEC – ZELENO JEZERO – NOVI SAD - BEOGRAD

DUŽINA RUTE: 17km
VISINSKA RAZLIKA:1000m
TEŽINA: ZAHTEVNA

 

Pakujemo stvari u autobus i vozimo se svega par km do početka hajka. Ovaj put nas očekuje jedan neverovatan krug u toku kojeg ćemo prvo proi dolinom gusenica poznatom po kamenoj popločanoj stazi koja izgleda kao da su je stari rimljani pravili, a uz četinarski ambijent i zelenilo okoline biće pravi užitak proći ovuda.

Zatim izbijamo do CRNOG JEZERA prvog od nekoliko, koje će nas ostaviti bez daha. Sledi uspon na vrh MALI KOSCIELEC sa kog se pruža fenomenalan pogled na Crno a i okolna jezera! Zatim spust ka ZELENOM JEZERU, oko kojeg se nalazi nekoliko manjih... Impozantni visokogorski prizori učiniće da se osećamo kao na nekoj drugoj planeti!

Vraćamo se u autobus, pravimo pauzu za ručak i vraćamo se nazad ka NOVOM SADU i BEOGRADU, uz povratak koji se očekuje negde u noći između nedelje i ponedeljka...

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

 

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.
- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

 

VAŽNE NAPOMENE!!!

 

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (MB:28748817) (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a

-Kotizacija: 4700rsd (Prevoz, ide na račun udruženja prilikom prijave) i 55e (Daje se u toku puta za troškove smeštaja, ulaznice, parkinge i putarine)

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i smeštaj, a samim tim ni povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja shodno čl.86. st 3 zakona o turizmu

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

 

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right