+381 (0)64 37 57 891

PETPLITVIČKE PRIČE by Hiking tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 10.05.2024.
Vreme polaska: 21:30h
Dužina trajanja: 1 dan(a)
Mesto polaska: Beograd, Novi Sad
Odredište: NP Plitvička jezera
Kotizacija: 85 eura

ŠTA PLANIRAMO?

Lagani vikend proveden na najlepšem kompleksu vodopada na Balkanu?  Što da ne! Poslednji put ove sezone vas vodimo u magičnu šetnju Plitvičkim jezerima! Biće to pravi prolećni vodeni spektakl, spremite sva čula…

UKRATKO

PETPLITVIČKE PRIČE

DATUM: 10-12.05.2024.

‼️ PRIJAVE DO 06.05.2024. ‼️

KOTIZACIJA: 85e (UKLJUČUJE: prevoz, vođenje, organizaciju, ULAZNICE)

 

KOJI JE PROGRAM?

BEOGRAD - NOVI SAD – VELIKI SLAP – KANJON DONJIH JEZERA – SLAPOVI PRŠTAVCI

DUŽINA RUTE: 11,5km
VISINSKA RAZLIKA: 200M
TEŽINA: SREDNJA

Polazak 10.05.2024. iz BEOGRADA u 21:30h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35), iz NOVOG SADA sa stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu (ispred nove autobuske, iza Nisove pumpe) u 22:45h , Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja ka PLITVIČKIM JEZERIMA uz mogućnost ulaska još nekih putnika na usputnim stajalištima.

U ranim jutarnjim časovima pristižemo do Nacionalnog parka Plitvička jezera i krećemo sa ovim opojnim hajkom. U samom početku naletećemo na VELIKI SLAP koji nam najavljuje pravu avanturu, zatim lagano obalom jezera nastavljamo ka kompleksu SLAPOVA PRŠTAVCI koji će nas ostaviti bez daha! Potom sledi prelazak na suprotnu stranu jezera i završavanje ovog savršenog Plitvičkog kruga!

Po završetku akcije imaćemo pauzu za ručak, a posle toga sledi povratak ka Novom Sadu i Beogradu u kasnim večernjim/ranim jutarnjim časovima.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

 

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (MB:28748817) (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a

-Kotizacija: 6400rsd (Prevoz i ulaznice u NP, ide na račun udruženja prilikom prijave) i 30e (Daje se u toku puta za troškove parkinga i putarine)

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz a samim tim ni povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja shodno čl.86. st 3 zakona o turizmu

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

 

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right