+381 (0)64 37 57 891

KREMŠNIT ADVENTČR by Hiking Tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 01.12.2023.
Vreme polaska: 23:00h
Dužina trajanja: 0 dan(a)
Mesto polaska: Beograd, Novi Sad
Odredište: Bled
Kotizacija:

ŠTA PLANIRAMO?

Zima je vreme kuvanog vina, jake hrane, novogodišnjeg šarenila i adventa, a mi volimo avanture i onda smo rešili da spojimo to u jedno i počnemo sa nečim što smo nazvali ADVENTčr! Prvi u nizu biće na jezeru Bled, medju slovenskim Alpima! Bas na dan našeg dolaska trebalo bi biti otvaranje adventa, a o tome koliko dobro čučne kuvano vino posle laganog zimskog hajka ne treba mnogo govoriti! Naravno ne bi bilo zgoreg pojačati ga nekom izvornom kremšnitom!

UKRATKO

KREMŠNIT ADVENTČR

DATUM: 01.12.2023. - 03.12.2023.

‼️ PRIJAVE DO 27.11.2023.‼️

KOTIZACIJA: 65e (prevoz, vodjenje, organizacija)

 

 

KOJI JE PROGRAM?

NOVI SAD - BEOGRAD - BLED - VELIKA I MALA OSOJNICA

DUŽINA RUTE: 9km
VISINSKA RAZLIKA: 200M
TEŽINA: LAKA

Polazak iz BEOGRADA 01.12.2023. sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35) u 23:00h , iz NOVOG SADA u 00:15h sa stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu (ispred nove autobuske, iza Nisove pumpe). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja ka Bledu uz mogućnost još nekih putnika na usputnim stajalištima.

U jutarnjim časovima pristižemo na jezero BLED i počinjemo sa hajkom . Već od samo starta bićemo opijeni samom lepotom bledskog grada i njegovog stakleno providnog jezera. U početku se penjemo šumskom stazom, koja nas vodi ispod Bledskog zamka, a potom spušta na obalu jezera.

Potom prateći obalu jezera prolazimo pored kajakaškog kluba platformama uz samu vodu, odvajamo se u šumu i krećemo uspon ka VELIKOJ I MALOJ OSOJNICI . Vrhovi sa kojih se pruža savršen pogled na zimsku idilu Bledskog jezera!

Opijeni lepotom spuštamo se opet uz jezero i završavamo krug prateći njegovu obalu.

Ostaje nam samo još da pojedemo jednu čuvenu blejsku kremšnitu, malo prošvrljamo po adventu i krenemo nazad ka Srbiji negde u večernjim časovima. Povratak je planiran u ranim jutarnjim časovima 03.12.

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HIKING TS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2023. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA

-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju prevoz, vođenje i čitavu organizaciju

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja.

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i povrat novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right