+381 (0)64 37 57 891

IVANA PLATNO BOJIŠE vol.4 by Hiking tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 21.04.2024.
Vreme polaska: 10:00h
Dužina trajanja: 1 dan(a)
Mesto polaska: Rakovački manastir
Odredište: Fruška gora
Kotizacija: 3.500 RSD

ŠTA PLANIRAMO?

 

Kako hajk nije samo rekreacija, nego i prostor za druženje, razmenu mišljenja i nove ideje.
Tako smo i mi ovaj put rešili da probudimo svoju kreativnu stranu i da se udružimo sa našom dragom hajkerkom Ivanom i napravimo nešto novo!
Elem, Ivana Pilipović(instagram: slikaj_sa_ivanom) je mlada novosadska umetnica koja je do sada već organizovala veliki broj zanimljivih radionica namenjenih početnicima i iskusnima i rešila je da nam pokaže kako da kanališemo svoju kreativnost!
A mi… Mi ćemo probati da prikupimo što više inspiracije u toku šetnje kako bismo bili spremni na to!

 

UKRATKO

 

IVANA PLATNO BOJIŠE 4

DATUM: 21.04.2024.

‼️PRIJAVE DO 15.04.‼️

‼️OGRANIČENO NA SAMO 16 UČESNIKA‼️

KOTIZACIJA: 3500rsd (UKLJUČUJE: slikarsku radionicu sa Ivanom(namenjena je svakom nevezano za prethodno iskustvo), platno, boje, četkice i ostatak opreme za slikanje, vodjenje i čitavu organizaciju)

 

 

KOJI JE PROGRAM?

 

MANASTIR RAKOVAC – BELI MAJDAN – ISPOSNICA U KAMENU – MANASTIRSKI VINOGRAD – MANASTIR RAKOVAC

 

DUŽINA RUTE: 5km
VISINSKA RAZLIKA: 200M
TEŽINA: LAKA

 

21.04.2024. U 10h okupljanje na kod Manastira Rakovac potrebno je doći barem 10 minuta ranije na lokaciju. Dolazak SOPSTVENIM prevozom, ukoliko neko nema imaćemo mi verovatno par slobodnih mesta pa ćemo nešto dogovoriti.

Na samom početku rute očekuje nas blagi uspon do naše prve atrakcije - kamenoloma BELI MAJDAN. Tu ćemo napraviti i prvu pauzu, kako bismo se okrepili i čuli nešto o skoro hiljadugodišnjoj istoriji ovog mesta.

Nakon toga nastavljamo šetnju do jednog od najskrovitijih dragulja Fruške gore - ISPOSNICE SVETOG ĐORĐA, isklesane u steni. Jednu od specifičnosti ovog lokaliteta čine mnogobrojni natpisi na staroslovenskom koje su lokalni monasi ostavljali nakon svog boravka u isposnici tokom nekoliko vekova, koliko uopšte postoji.
Od isposnice polako završavamo krug preko manastirskih vinograda, natrag do Rakovačkog manastira.

Po završetku, ukoliko bude lepo vreme ostajemo u prirodi i spremamo se za radionicu, u suprotnom ćemo se organizovati u nekom od obližnjih lokala gde ćemo inspirisani cvrkutom ptica i gustom netaknutom prirodom imati priliku da prebacimo na platno to što smo do malopre gledali. Naravno uz stručnu pomoć drage nam Ivane!

 

 

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

 

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

 

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HTS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2024. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA

-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju učestvovanje u slikarskoj radionici sa Ivanom(namenjena je svakom nevezano za prethodno iskustvo), platno, boje, četkice i ostatak opreme za slikanje, vodjenje i čitavu organizaciju

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja.

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate povrat novca nije moguć, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

 

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right