+381 (0)64 37 57 891

OSMEH OD UHA DO UVCA by Hiking tour Serbia

Tip: Višednevna tura
Datum polaska: 11.11.2023.
Vreme polaska: 04:30h
Dužina trajanja: 2 dan(a)
Mesto polaska: Novi Sad, Beograd
Odredište: Uvac, slapovi Sopotnice, Mileševa
Kotizacija:

Dragi drugari,

sa zadovoljstvom vam predstavljamo inovativnu ideju koja će učiniti planinarenje još pristupačnijim i uzbudljivijim. Spremni smo da promenimo način na koji organizujemo hajking ture i omogućimo vam da uživate u njima na potpuno nov način!

Naša ideja je jednostavna - organizujemo odlazak na hajking ture privatnim vozilima, gde će učesnici deliti troškove puta u skladu sa mestom polaska. Bez obzira da li krećete iz Beograda ili Novog Sada, ova opcija omogućava vam da smanjite troškove prevoza i uživate u druženju.

Najbolje od svega je što će cena hajking ture biti odvojena od troškova prevoza, što znači da ćete moći da prilagodite svoj budžet i odaberete ture koje su vam najprivlačnije. Ovakav koncept omogućava vam da istražujete različite planinske vrhove, predele i staze, u skladu sa vašim interesovanjima i mogućnostima

ŠTA PLANIRAMO?

- Molitva, dve, da se pošalju u etar, sa najpoznatijih vidikovaca koje je ova zemlja u prilici da nam servira.

- Pratnja sve ređih gospodara nebeskih prostranstava, famoznih Beloglavih supova, zaštićenih nebeskih krstarica, nedodirljivih mitskih ptica.

- Isposnica Svetoga Save, sakrivena od sebe same, ušuškana nedaleko od svoga opozita, grada Proklete Jerine, džamija Hisardžik, religijski vrtlog.

UKRATKO

OSMEH OD UHA DO UVCA

DATUM: 11.-12.11.2023.

‼️ PRIJAVE DO 04.11. ‼️

KOTIZACIJA: 4.500 DIN (Uključeno: smeštaj, vodjenje i organizacija) + Troškovi goriva (nisu uključeni)

SMEŠTAJ: VANILLA ROOMS Sjenica

KOJI JE PROGRAM?

11.11.2023. NOVI SAD – BEOGRAD – VIDIKOVAC MOLITVA – SJENICA

DUŽINA RUTE: 10km

VISINSKA RAZLIKA: 400m

TEŽINA: SREDNJA

Polazak iz NOVOG SADA i BEOGRADA u ranim jutarnjim časovima.

Po dolasku do Sjeničkog jezera, krećemo lagano u šetnju iz snova. Teren je konstantno valovit, bez ekstremnih uspona i nizbrdica. Prikradamo se vidikovcima sve vreme se diveći nestvarnoj lepoti uvačkoh meandara. Sve dok nas šetnja ne dovede do neopisivog vidikovca Molitva, gde ćemo se natenane pomoliti ovom prirodnom fenomenu. Na ovome putu očekuje nas nekoliko neopisivih vidikovaca, dok nam na, čini se, nekoliko metara iznad glave lete gospodari neba, Beloglavi supovi.

Nakon ovoga očekuje nas očekuje kratka vožnja do Sjenice i relaks uz neki od mnogobrojnih gastronomskih specijaliteta ovih krajeva.

12.11.2023. SJENICA - SLAPOVI SOPOTNICE - MANASTIR MILEŠEVA I HISARDŽIK - BEOGRAD – NOVI SAD

DUŽINA RUTE: 4km + 5km

VISINSKA RAZLIKA: 100m + 200m

TEŽINA: LAKA + SREDNJA

U ranim jutarnjim časovima krećemo sa vožnjom do najlepšeg vodenog spektakla Srbije! Očekuje nas kratak kružni hajk oko slapova Sopotnice gde ćemo imati priliku da se divimo kreativnosti vodenih tokova i prirode u svom punom sjaju!

Potom se vozimo do manastira Mileševa ne bismo li zašli do klisure Mileševke. Popećemo se do neverovatne isposnice koja se nalazi na nekih 100 m iznad reke Mileševke, a u kojoj je po predanju Sveti Sava provodio svoja samovanja. Odavde ističe lekovita voda kojom ćemo se rado osvežiti.

Nakon toga izbijamo do sela Hisardžik gde se nalazi jedna od njastarijih džamija u Srbiji, u kojoj se čuva 400 godina star Kuran, a iznad nje ponosno stoje ostaci srednjevekovnog utvrđenja Mileševac, poznatog i kao Jerinin grad. Pogled sa utvrđenja na klisuru Mileševke ostavlja bez daha. Udahnimo.

Nakon što se napunimo energijom, a zatim odmorimo i ručamo, očekuje nas povratak ka Beogradu i Novom Sadu.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

- Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.

- Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.

- Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, prilagođena vremenskim uslovima i terenu.

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni. Svakako su planinarski štapovi uvek korisni, a ponekad i neophodni.

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.

- Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HIKING TS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2023. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA

-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju smeštaj, vođenje i čitavu organizaciju.

- Prevoz NIJE uključen i on se dodatno plaća u zavisnosti od broja učesnika

- Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja, ukoliko nam nove mere propišu zabranu boravka u busu ili u slučaju da bude bilo kakve druge zabrane koja bi nepovoljno mogla uticati na putovanje.

- Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati smeštaj ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.

- U slučaju otkazivanja ili nepojavljivanja povrat novca nije moguć

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right