+381 (0)64 37 57 891

162. pešačka tura VRETENKA by Hiking tour Serbia

Tip: Jednodnevna ture
Datum polaska: 25.02.2024.
Vreme polaska: 09:00h
Dužina trajanja: 1 dan(a)
Mesto polaska: Ceptor Andrevlje
Odredište: Letenka
Kotizacija: Donacije/donation

ŠTA PLANIRAMO?

Da li znate gde se na Fruškoj gori krije hranilište za orlove? A pošumljeni kamenolom? Sve ovo i još mnoogo toga čeka nas ovaj vikend na Fruškaću...

ŠTA OBILAZIMO?

ANDREVLJE - LETENKA - POPOV ČOT - DEBELI CER - ANDREVLJE

KADA KREĆEMO?

OKUPLJANJE I POLAZAK U NEDELJU 25.02.2024. U 09:00h ISPRED HOTELA CEPTOR NA ANDREVLJU

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

Nakon okupljanja na ANDREVLJU i kratkog upoznavanja sa rutom, uputićemo se ka Ugljarskom potoku, a potom i ka LETENKI, jednom od najpoznatijih fruškogorskih izletišta. Pravo mesto za predah, nakon uspona kroz gustu bukvinu šumu!

Sledi nastavak šumskom stazom u partizanski put ka POPOVOM ČOTU, laganim tempom bez previše oscilacija.

Posle kratke pauze, krećemo nizbrdo ka napuštenom kamenolomu DEBELI CER. Prvo idemo na jedan vidikovac sa kog se pruža fenomenalan pogled na mesto sa kog je izvlačen crveni kamen kojim je građen Vladičanski dvor u Novom Sadu, a sada predstavlja okupljanja ptica grabljivica i njihovo hranilište. Posle vidikovca, nastavljamo dalje prolazeći kroz kamenolom i završavamo krug povratkom na ANDREVLJE.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Totalna dužina šetnje je oko 15km, što je čini odličnom za rekreativce i početnike spremne na izazov. Pretpostavljamo da će šetnja trajati oko 6-7h

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

- Sopstvenim prevozom, iz Novog Sada, potrebno je da prođete Sremsku Kamenicu i nastavite pravo do Banoštora, u samom selu imate table koje vam pokazuju da trebate da skrenete levo ka CEPTORU

- Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koju smo nazvali Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO NA PEŠAČENJE?

- Minimalno 1l vode, a obično i više

- Udobne i jake patike za šetnju

- Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti

- Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni

- Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno

- Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka

VAŽNE NAPOMENE!!!

- Broj prijava će ovoga puta biti ograničen, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju.

- Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.

- VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.

- Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost

- Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.

- Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

PRIJAVI SE NA OVU TURU
Sva prava zadržana © Hiking Tour Serbia
Dizajnirao i napravio Nikola Rajić
crossmenuchevron-downarrow-right